dissabte, 5 de maig del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Les persones hem de ser flexibles i saber adaptar-nos a les circumstàncies canviants que la vida ens mostra cada dia. Al fer-ho hem de mantenir els principis bàsics de les nostres creences, sabent prescindir allò que és accessori o superflu.Alguns fariseus que s’havien convertit a la fe van aixecar-se a dir que els pagans havien de passar per la circumcisió i que calia imposar-los l’observança de la Llei de Moisès. (Ac 15,5)

Les obres de les bones persones s’escampen com el vent suau de matinada. El seu testimoniatge constant, molts cops silenciós i discret, és suficient per donar a conèixer els principis i valors que els animen. Si mirem el nostre entorn descobrirem moltes persones que calladament construeixen cada dia, pas a pas, aquest món nou que esperem. Aquestes persones són testimonis d’esperança.

Silenciosament, sense paraules,
sense que ningú els senti la veu,
la seva vida s’escampa a tota la terra,
escolten el seu llenguatge
fins els límits del món

Salm 18

Els primers cristians eren identificats com a persones que formaven comunitats identificables perquè tothom s’estimava. L’amor és un signe distintiu dels cristians. Des de l’amor es construeix l’esperança d’un món millor, més just i solidari. L’estimació transforma les persones i la societat. L’amor tot ho pot.

El meu manament és que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. (Jn 15,12-13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada