diumenge, 18 de febrer del 2018

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos. 

La quaresma no és un temps trist. És temps de preparació d'una festa, de la vinguda a casa nostra d'una persona que apreciem i estimem molt. Per això hem de netejar la casa, per això hem de penedir-nos dels nostres pecats, de les nostres fragilitats, de les coses que no hem fet bé. Per això l'Església ens demana conversió i penediment: per preparar-nos per a la Pasqua, per a rebre Crist de la millor manera possible. (Fragment d’una homilia del G. Anton Gordillo, monjo de Montserrat)

El consumisme està consumint les persones (Pere Casaldàliga, bisbe)

No n'hi ha prou amb ser creient, també s'ha de ser creïble (Pere Casaldàliga, bisbe)

Em sembla que la vellesa és una espècie de sagrament. Tot i que perds oïda, hi sents més, perquè escoltes la vida, no els sorolls… I compares, saps relativitzar més. A la llum de la mort, la vida adquireix un pes específic, més definitiu (Pere Casaldàliga, bisbe)

Si veus infelicitat, és difícil sentir-te plenament feliç, però si mires de ser solidari i senzill, hi ha una mena de felicitat de fons que es manté (Pere Casaldàliga, bisbe)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada