dijous, 15 de febrer del 2018

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

L'atleta necessita proves per mantenir la seva qualitat esportiva; igualment la vida cristiana necessita, més que signes espectaculars al cel, realitats terrenals viscudes significativament dia rere dia per tal de mantenir i superar quotidianament la qualitat de la vida que ha rebut de Déu. D'una homilia del P. Joan M. Mayol, monjo de Montserrat.

Per mitjà del profeta Joel, Déu ens envia un missatge ben clar: «Ara, convertiu-vos a mi amb tot el vostre cor.... Esquinceu-vos el cor, i no els vestits!» Avui que comencem la quaresma, és l’hora d’anar al fons de la nostra vida, del cor com ens diu la lectura, i no quedar-nos en aspectes més superflus, com poden ser els vestits. La crida que se’ns fa no és per aparentar, sinó per transformar la nostra vida. Segons el teu punt de vista, en què ha de consistir convertir el cor i què seria esquinçar només els vestits? Senyor, que aquests dies sàpiga obrir el meu cor al Teu cor. Comentari a l’inici de Quaresma 2018

Jesús s'apropa tant humanament a nosaltres, viu la nostra vida amb tanta normalitat i s'hi manifesta amb signes amb voltes tan humans, que no ens acabem de creure del tot que siguin un senyal del cel. Que hi hagi qui potser sense adonar-se t'esvaeixi la boira d'algun maldecap penós, que algú et somrigui inesperadament quan més ho necessites, que un dia sentis la Paraula de l'Evangeli com clavada a la situació personalment que estàs patint, són petits o grans signes del cel. De l'homilia del P. Joan M. Mayol, monjo de Montserrat, a la missa conventual d'avui dilluns, 12 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada