dissabte, 28 d’octubre del 2017

Glosses per la vida quotidiana

Les riqueses no donen la felicitat per més que ens els anuncis de la societat del consum diguin el contrari. El sentit de la vida, el seu valor i densitat, provenen de la joia de viure a través de l’amor als altres. La felicitat està no en el tenir, sinó en ser plenament un mateixa. Estigueu alerta, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè, ni que nedi en l'abundància, la vida d'un home no prové pas dels seus béns. (Lc 12, 15)

Hi ha moments en la vida que les persones hem de saber mantenir la dignitat. No sempre és fàcil saber el que cal fer per mantenir-la, però hem de preparar-nos interiorment per tenir l’estat d’ànim ferm i saber el que cal fer per actuar amb dignitat. Estigueu alerta pregant en tot ocasió perquè us pugueu mantenir drets davant el Fill de l’home. (Lc 21,36)

Aquests dies se’ns repeteix insistent la necessitat de sotmetre’ns al domini de la llei. S’afirma que llei preval a la democràcia. Rés pot substituir la voluntat de les persones i aquestes s’expressen i ordenen les seves opinions gràcies a la democràcia. Som els humans que, dialogant, fem les lleis que ens regulen. El pecat ja no tindrà cap domini sobre vosaltres, perquè no viviu sota la Llei, sinó sota la gràcia de Déu. (Rm 6, 14)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada