dimecres, 17 de maig del 2017

Tingueu paciència i resignació

En la magnífica obra El retaule del flautista de l’enyorat Jordi Teixidor el personatge conegut com el reverend Grundig, metàfora de l’aliança del poder amb l’església, cantava, davant la plaga celestial de rates, una tornada que deia “Resignació, conformitat, tinguem paciència i humilitat”. No sé si l’actual delegat del Govern de Madrid veié en el seu moment aquesta obra o té present el seu argument. Bé li aniria tenir-ho en ment. Perquè el que passa a l’aeroport del Prat és com un plaga d’Egipte. Però, a diferència dels soferts habitants de Pimburg, els usuaris de l’aeroport no tenen resignació. És un despropòsit descomunal que el delegat del Govern sostingui, davant del col·lapse continuat en el control del passaport, el que cal és cal tenir paciència i que les persones estem mal educades perquè tot ho volem immediatament.

Lamentablement el senyor delegat del Govern, que per altra part deu ser una excel·lent persona, no mereix estar al front d’una responsabilitat sinó és capaç de fer funcionar els serveis que d’ell depenen. En el camp contrari, el Govern de la Generalitat intueix una provocació o un sabotatge d’algú per fer quedar malament Catalunya davant del món. Gravíssima acusació que, tot i que sigui difícil de provar, pot ser una hipòtesi de treball atractiva. Si això no fos cert, només quedaria en peu la hipòtesi de que tot és el resultat d’una mala gestió de les cues en un servei públic que, per necessitat d’adequació a recents normatives europees, eren més que previsible que es formessin aglomeracions. En aquest cas, el caos és el resultat directa de la mala planificació en la gestió d’aquest servei que depèn directament del delegat del Govern d’acord a les competències que té assignades.


Delegat, té mala peça al teler i no ha de tirar pilotes fora. Per cert, ja que vostè li agrada recordar a cada instant la Constitució, li recordo que en el seu article 103 esmenta que els serveis públics es prestaran amb eficàcia, desconcentració i coordinació i en l’article 154 diu que vostè els dirigirà en el territori on té competències. Crec que en aquest cas el seu ni ha dirigit, ni ha fet bé la seva feina i s’ha oblidat dels preceptes constitucionals que tan li agraden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada