dilluns, 3 d’abril del 2017

Proclamació de l’islam de França – II

El passat 28 de març es publicà a França un document, Proclamation de l’islam en France, escrit per Dalil Boubakeur, rector de la Gran Mesquita de Paris, on es fixen les condicions per l’exercici de l’islam a França. Ha estat considerat un document històric perquè significa una presa de posició clara i precisa a favor d’un determinat model d’islam. Per la seva importància aniré publicant el contingut d’aquest document.

El text d’avui és la continuació del dia anterior

Proclamació

1. L’Islam de França no és un nou Islam ni innovador. L’Islam de França és simplement aclarir la doctrina a la llum de les realitats d'avui. L’Islam de França és el resultat de la re-interpretació del text en el seu context, és a dir, ijtihad.

2. Cada musulmà ha de tenir cura de no buscar la seva cultura religiosa de fonts, de predicadors, de predicadors televisius, que no són reconeguts pels acadèmics més respectats per la comunitat. S'ha de preferir llegir directament els escrits d'estudiosos. Ha de guardar-se del pecat de la vanitat, que és donar lliçons als altres sobre el que és una bon o un mal musulmà fent-ho des d’una peremptòria cultura religiosa, poc profunda i imprecisa.

3. Cada musulmà ha de tenir cura de no caure en l'observació irreflexiva i obsessiva de regles sense cap propòsit espiritual. Tot musulmà ha de protegir de les desviacions superficials, per centrar-se en el compliment dels principis espirituals de la seva fe.

4. És musulmà qui creu en la unicitat de Déu, un déu universal i la revelació divina a l'últim profeta Mahoma (la pau sigui amb ell).

5. Tot musulmà té el deure de respectar l'ètica de la reciprocitat en tots els aspectes: ha de tractar els altres com voldria que el tractessin a ell. La tradició profètica diu: "No seras realment musulmà fins que vulguis pels demés allò que vols per tu”


6. Tot musulmà té el deure de ser misericordiós, l'Alcorà posa l'accent en la necessitat de saber perdonar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada