divendres, 24 de març del 2017

Glosses per la vida quotidiana

El gran soroll de la vida contemporània confon i distreu quan busquem els referents sòlids que permeten entendre el sentit de la vida. Sovint cerquem respostes a preguntes, però no sempre trobem immediatament allò que busquem. Hem de saber discernir i deixar-nos guiar per consells de bones persones que trobem en el camí de la vida. “El que begui de l’aigua que jo li donaré, diu el Senyor, mai més no tindrà set, l’aigua que jo li donaré es convertirà en una font que brollarà sempre dintre d’ell per donar-li la vida eterna” (Jn 4,11.14)

¿Què he de fer per ser una bona persona? ¿què he de fer, sí sóc cristià, per considerar-me un bon creient?. La resposta és senzilla i entenedora: estimar als demés. El que vol dir: ser honrat, ser just per practicar la justícia, ser misericordiós i compassiu amb el sofriment dels demés, i compartir les riqueses personals amb els altres. ¿Qui podrà estar-se a casa vostra? ¿Qui podrà viure a la muntanya sagrada? El qui obra honradament i practica la justícia. (Sl 14,1-2)

La joia de viure neix de la plenitud que brolla del convenciment que la vida té sentit més enllà d’allò que atrapa el pensament o entristeix l’ànima. Més enllà de la vicissituds, alguns dures d’assumir, la vida presenta moltes oportunitats per derrotar tota mena de tristor i les nits vitals que empresonen. Estimar els altres amb donació, entrega i passió alimenta la pau interior i és motiu de joia. “Senyor, vós m’ensenyeu el camí que a la vida: joia i festa a desdir a la vostra presència” (Sl 15,11)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada