dissabte, 23 de juliol del 2016

Glosses per la vida quotidiana

Hi ha moments en la vida que les persones hem de saber demanar. No podem ser orgullosos i pensar que sols podem resoldre les nostres preocupacions. La pregària de petició és un bon ajut per expressar els nostres neguits i situar-nos en actitud d’acolliment per rebre el l’ajut, el consol o el cop de ma que necessitem. “En vos m’emparo, Senyor / que no tingui un desengany./ Deslliureu-me, traieu-me del perill,/vós que sou bo; escolteu i saleu-me” (Sl 70)

Si endurim els cors, difícilment podrem acollir la crida a la renovació de l’esperit. Si passa això, el cor es tornarà poc a poc insensible a l’amor, a l’atenció als demés. Hem de recórrer el camí invers. El cor ha d’estar atent deixar-se amarar per la vida, per l’amor dels demés. “Als qui tenen, Déu els donarà encara més, i en tindran a vessar, però els qui no tenen, els prendrà fins allò que els queda”. (Mt 13,12)

¿Què busquem en la vida? ¿estem passius o cerquem activament un sentit a la nostra vida? Si adoptem una actitud positiva, ben segur que trobem allò que cerquem. Cal tenir tot els sentits ben actius i el cor obert per trobar. Si ens tanquem, ben segur que tindrem una decepció. “¿Dona, perquè plores ¿Qui busques?”(Jn 20,15)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada