dimarts, 10 de maig del 2016

Col·loqui entre cristians i musulmans al Vaticà

El Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós (PCDI  i el Reial Institut d'Estudis Inter-Fe (RIIFS), Amman, Jordània, han celebrat els dies 3 i 4 de maig el quart col·loqui de diàleg entre cristians i musulmans. El tema d’aquest encontre ha estat els "valors compartits en la vida social i política: perspectiva cristiana i musulmana”. Aquest fou tema fou analitzat des de tres vessants:  1) "Ciutadans i creients: les perspectives cristiana i musulmana”  2) "Els valors compartits i les respectives particularitats", 3) "Atendre les necessitats dels més vulnerables: una preocupació comuna per cristians i musulmans".

Les conclusions principals del col·loqui han estat:

1. Compartim creences i valors morals. Són moltes més les coses que tenim en comú que les nostres particularitats. Això és una base sòlida per la convivència.
2. Creiem en la funció humanitzadora i civilitzadora de les nostres religions, quan els seus seguidors s'adhereixen als seus principis d'adorar a Déu i estimar i tenir cura de l’altre.
3. Creiem que Déu atorga a cada persona la dignitat i uns drets inalienables. Aquests dons han de ser reconeguts, garantits i protegits per llei.
4. Som solidaris amb els nostres germans i germanes de la humanitat que tenen qualsevol tipus de necessitat, independentment del seu origen ètnic, religiós o cultural.
5. La nostra ajuda als pobres i els necessitats són la mostra de la nostra compassió i del bé que Déu ens fa. Mai s'ha d'utilitzar per fer proselitisme.
6. Creiem que la joventut no només representa el futur de la humanitat, sinó són una part important del seu present. Ells tenen el dret a tenir una educació adequada que els prepari per ser bons ciutadans respectuosos amb la diversitat.
7. El nostre món, la nostra "casa comuna", està passant per moltes crisis complicades i necessita els esforços constants dels seus habitants per tal de ser un lloc adequat on podem viure junts en pau, compartint els recursos de l'univers, pensant en les generacions futures.
8. Expressem la nostra proximitat i solidaritat amb tots els que pateixen, especialment de la violència i els conflictes armats. El respecte al dret internacional, el diàleg, la justícia, la misericòrdia, la compassió són valors i mitjans adequats per a aconseguir la pau i l'harmonia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada