dissabte, 5 de març del 2016

Glosses per la vida quotidiana

Només es pot entendre Déu a partir de l'amor als demés, Gràcies a l'amor Déu es fa comprensible, perquè Déu és amor. La idolatria és adorar tot allò que ens priva d'aquesta comprensió de l'essència divina. L’afany de dines, de prestigi, de lluïment personal i les formes temptadores de poder, són les idolatries que ens aparten del camí cap a Déu, “Un dels mestres de la Llei, que havia sentit la discussió i havia trobat bona la resposta de Jesús, se li va acostar i li va fer aquesta pregunta: --Quin és el primer de tots els manaments? Jesús va respondre: --El primer és: Escolta, Israel: el Senyor és el nostre Déu, el Senyor és l'únic. Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l'ànima, amb tot el pensament i amb totes les forces. El segon és aquest: Estima els altres com a tu mateix. No hi ha cap manament més gran que aquests” (Mt 12,28-31) 

 Hem de tenir el cor obert per escoltar les paraules que ens orienten a fer el bé, a estimar, a tenir cura de les preocupacions dels demés a estar atents als signes dels temps. "Tant de bo que avui sentíssiu la seva veu. No enduriu els vostre cors" (Sl 94). 

Les persones estem sotmeses a moltes temptacions. En el mateix Parenostre preguem per no caure en elles. Una de les temptacions és l'oblit. Podem oblidar-nos del mal de món i els seus efectes. O també podem oblidar-nos d'aspectes positius que ens ensenyen com obrar a favor del bé. "Estigues atent i guarda' d'oblidar mai els fets que has vist amb els teus ulls. Que en tota la teva vida no se'n vagin del teu cor, i fes-los conèixer als teus fills i als fills dels teus fills" (Dt 4,9)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada