dimecres, 6 de gener del 2016

L’estel de Natzaret

La homilia que el papa Francesc ha fet en ocasió de la festivitat de l'Epifania ha inspirat aquest petit apunt. Francesc ha dit que la missió de l'Església és la d'anunciar l'Evangeli i il·luminar la vida de totes les persones. D’acord amb el sentit de la festivitat el papa ha convidat als cristians a seguir la llum que condueix a Jesús tal com feren els Reis Mags en el seu temps. La reflexió es invitació als cristians a sortir de nosaltres mateixos per anar a l'encontre de Jesús, la llum que brilla en la fosca i il·lumina les vides. 

L'estel que guia als Reis Mags és una llum que porta a la veritable llum: el Crist. Per això, el papa Francesc a dit que "la missió de l'Església és la d'anunciar l'Evangeli i il·luminar la vida de totes les persones”. El papa ha convidat a seguir la llum que condueix a Jesús tal com feren els Reis Mags en el seu temps. La reflexió de Francesc convida als cristians a sortir de nosaltres mateixos per anar a l'encontre de Jesús, la llum que brilla en la fosca i il·lumina les nostres vides. 

 Contemplant el relat des Reis Mags ens descobrim a nosaltres mateixos en el nostre itinerari cercant la veritat, allò que és verdader perquè dóna sentit i omple la nostra vida. L'estel de Natzaret ens guia i ens permet descobrir a Jesús. L'encontre amb Jesús ha de canviar i transformar les nostres vides. De la mateixa manera que l'estel de Natzaret modificà la vida d'uns savis que després d'estudiar els estels del cel confiaren en la senyal especial d'un estel que els convidava a posar-se en camí per anar a l'encontre de Jesús. Així hem de fer nosaltres. Hem de saber prestar atenció a la veu que des del nostre interior ens permet descobrir els estels de Natzaret que de tant en tant il·luminen el cel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada