dissabte, 25 d’octubre del 2014

Volem. Sobiranistes d'Esquerres

S’ha presentat “Volem. Sobiranistes d'Esquerres”. Es tracta d’una plataforma que agrupa un conjunt de persones que aspiren" que Catalunya pugui culminar democràticament el procés que ha endegat a l'entorn del seu futur polític, que esperen que es resolgui "amb la creació d'un Estat propi". Per això Volem està clarament "a favor del dret a votar per assolir la independència de Catalunya". Els seus promotors manifesten en el manifestat fundacional que aquesta plataforma neix com un espai no partidista de reflexió, de difusió d'idees i de mobilització social dels sobiranistes d'esquerres.

Volem és una agrupació de gent "de tradició progressista" que aspira que la “la futura Catalunya independent" tingui un Parlament "plural políticament i socialment, però majoritàriament favorable a desplegar polítiques de progrés i d'igualtat" per fer una Catalunya "lliure, culta, pròspera, socialment justa i democràtica". El futur Estat propi per Catalunya ha d'anar acompanyat d'una regeneració democràtica "que planti cara als abusos, l'enquistament polític i la corrupció". Per això la plataforma vol contribuir al "redreçament ètic" de la política catalana.


Volem. Sobiranistes d’Esquerres també vol promoure la unitat política i social perquè "ara més que mai cal reforçar l'esperit unitari" amb l'objectiu de "mantenir viva la principal força de Catalunya: la unitat cívica i la unitat política". Els promotors d’aquesta iniciativa es proposen "construir ponts de diàleg" amb les institucions culturals, cíviques, socials i polítiques espanyoles per "fomentar la concòrdia i la fraternitat entre dos futurs Estats". Els integrants de la plataforma donen suport explícit al president de la Generalitat en la missió de representar els catalans "davant els embats de l'Estat contra el procés sobiranista". Al seu manifest fundacional Volem assegura que "fa confiança" a Artur Mas perquè "lideri la unitat sobiranista que reclama l'objectiu de poder fer la consulta i la culminació del procés cap a l'Estat propi". Actualment, s’han adherit a Volem, diverses persones, entre les quals destaquen importants representants del món de la cultura i antics polític provinents de l’àmbit socialista, socialdemòcrates, liberals d’esquerres o social-cristians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada