dijous, 20 de març del 2014

Recomanacions pels majors de 60 anys. IV

Un bon amic m’ha fet arribar 20 consells per la gent que passa dels 60. Com que em trobo en aquesta situació i bastant gent del meu entorn també i els que no hi estan en camí. Trobo adient reproduir, en diversos dies, aquests consells. Continuo amb les cinc darreres recomanacions.

Setzena recomanació. Parleu poc i escolteu més doncs la teva vida i el teu passat només us interessen a vosaltres mateixos. Si algú us pregunta sobre aquests assumptes, sigueu breus i procureu parlar de coses bones i agradables. Mai us lamenteu d'alguna cosa. Parleu en to baix i amb cortesia. No critiqueu res, accepteu les situacions tal com són. Tot és passatger. Recordeu que aviat tornarà a casa la vostre rutina. Següent recomanació. Els dolors i les molèsties estaran sempre presents, no les torneu més problemàtiques del que són parlant sobre elles. Intenteu minimitzar-les. Al final, elles us afecten només a vosaltres i són problemes vostres i dels vostres metges.


Divuitena recomanació. No viviu la religió com un fanàtic. El millor és que en breu, podreu fer les vostres comandes personalment. Tingueu una ment oberta a dialogar amb totes les tradicions de pensament i religions per conrear l’esperit. La següent recomanació és rieu, rieu molt, rieu de tot, vosaltres sou afortunats, vosaltres heu tingut una vida, una llarga vida, i la mort serà només una nova etapa incerta, així com va ser incerta tota la vida. La darrera recomanació és si algú us diu que ara no feu res d'importància, no us preocupi. El més important ja va ser fet: vosaltres i la vostre història, bona o dolenta, ja va succeir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada