dimecres, 16 d’octubre del 2013

Tornar a l’inici: ¿perquè els cristians viuen així?

El sant pare ha rebut recentment en audiència els participants de la plenària del Pontifici Consell per a la Promoció per a la Nova Evangelització. Les tres idees que el papa Francesc ha desenvolupat durant el seu discurs han estat: importància del testimoni; urgència d'anar a la trobada; i projecte pastoral centrat sobre l'essencial.

El papa ha recordat que “en el nostre temps es verifica sovint una actitud d'indiferència cap a la fe que ja no es considera important en la vida humana” i que “és important que nosaltres cristians mostrem una manera concreta de viure la fe, a través l'amor, l'harmonia, l'alegria, el sofriment, perquè això planteja interrogants, com a l'inici del camí de l'Església : ¿per què viuen d'aquesta manera?, ¿què els motiva ? Són preguntes que condueixen al cor de l'evangelització que és el testimoni de la fe i de la caritat”.

A continuació ha afegit que “com a fills de l'Església hem de continuar el camí del Concili Vaticà II, desprendre'ns de coses inútils i nocives, de falses seguretats mundanes que pesen a l' Església i fan malbé el seu veritable rostre”. Per això, ha manifestat el pontífex que “necessitem cristians que facin visible als homes d'avui la misericòrdia de Déu, la seva tendresa per totes les criatures”.

Sobre el fet de sortir a la trobada, Francisco ha explicat que “la nova evangelització és un moviment cap a qui ha perdut la fe i el sentit profund de la vida. Aquest dinamisme forma part de la gran missió de Crist de portar la vida al món, l'amor del Pare a la humanitat”. A més - ha continuat el papa – “l'Església està dins d'aquest moviment, tots els cristians estan cridats a anar a la trobada dels altres, a dialogar amb els que no pensen com nosaltres, amb el que tenen una altra fe, o que no tenen fe. Trobar a tots, perquè tots tenim en comú el ser creats a imatge i semblança de Déu”. Per això, ha matisat el Papa “necessitem l'oxigen de l' evangeli, l'alè de l' Esperit de Crist Ressuscitat, perquè torni a encendre - l'esperança - en els cors. L'Església és la casa on les portes estan sempre obertes, no només per acollir tots i respirar l' amor i l'esperança, sinó també per sortir i portar aquest amor i aquesta esperança”.

Per concloure, explicant el tercer aspecte del seu discurs, el pontífex ha recordat que tot això en l'Església no es deixa a l'atzar ni a la improvisació, sinó que exigeix ​​un esforç comú. Per això, el sant pare ha advertit que “no serveix dispersar en tantes coses secundàries o supèrflues, sinó concentrar-se en la realitat fonamental, que és la trobada amb Crist, amb la seva misericòrdia, amb el seu amor i l'estimar els germans com Ell ens ha estimat”. Per això, ha exclamat, cal “un projecte animat per la creativitat i la fantasia de l'Esperit Sant, que ens empeny també a recórrer camins nous, amb valentia, sense fosilitzarnos!”. En acabar ha subratllat la importància de les catequesis com a moment d'evangelització. “És un servei preciós per a la nova evangelització el que desenvolupen els catequistes, i és important que els pare siguin els primers catequistes, els primers educadors de la fe en la pròpia família amb el testimoni i amb la paraula”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada