dimarts, 17 de setembre del 2013

13TV, una infàmia

Reconec que no veig massa sovint aquesta cadena de televisió. Però aquests dies, especialment a partir del fenomen de la Via Catalana, he volgut conèixer el tractament periodístic que es donava a tota la qüestió catalana. He quedat esgarrifat. No sé avenir-me de la capacitat d’insult i tergiversació que aquesta cadena fa sobre Catalunya, els catalans i tot el que sigui catalanisme. No entenc com la Conferència Episcopal Espanyola, propietària del 55% d’aquesta cadena, pot tolerar aquesta qüestió. Estic avergonyit d’aquesta situació. La infàmia, l’odi i la crispació no són virtuts cristianes. Tot el contrari.


Les Benaurances, guia per orientar l’acció pràctica dels cristians, demanen, entre altres coses, ser pacificadors. L’Evangeli, la norma indiscutible per tot cristià, ens convida a ser persones de pau,d e concòrdia i no afavorir els enfrontaments. La cadena 13TV fa exactament el contrari. Sense cap mena de dubte, els valors i les virtuts que transmeten els diferents informatius d’aquesta televisió no poden ser considerats cristians. Considero que la Conferència Episcopal Espanyola hauria d’exigir, en nom dels propis valors cristians, un gir radical en la línia informativa d’aquesta cadena televisiva. El periodisme incendiari, irritant i incitador de la batussa, estil propi de la COPE anys enrere, ara s’ha apoderat de la televisió del bisbes. Cardenal Rouco, com a president de la Conferència Episcopal, ¿que pensa d’aquesta situació?, ¿per què la tolera? ¿hi està d’acord?. És urgent que doni una resposta convincent a aquestes preguntes.

1 comentari:

  1. Totalment d´acord amb vosté sr.Jordi,aquesta Tv és terriblement vergonyós tot el que diuen i com ho diuen.Si realment el Bisbe Rouco i te a veure amb aquesta emissora se li ha d´exigir que hi digui quelcom i si no ho comdemna aleshores queda ell ben retratat.Vol dir que de cristià no en te res.

    ResponElimina