dijous, 29 de novembre del 2012

Lleis contra la blasfèmia, l’apostasia i la difamació religiosa


El centre Pew Research Center’s Forum on Religion & Public Life ha fet una anàlisi de l’existència de lleis i normatives contra la blasfèmia, apostasia i difamació en el món. D’un total de 198 països estudiats han trobat que el 47% (94 països) tenen lleis contra la blasfèmia, l’apostasia i la difamació. Hi ha 32 països (16%) que tenen lleis contra la blasfèmia; 20 (10%) contra l’apostasia i 87 (44%) contra la difamació de la religió.
Els que països que penalitzen la blasfèmia són: Algèria, Bahrein,  Egipte, Jordània, Kuwait, Líban,  Marroc, Oman, Qatar, Aràbia Saudita, Sudan, Emirats Àrabs Units, Sàhara oriental, Afganistan, India, Indonèsia, Iran, Malàisia, Maldives, Pakistan, Singapur, Turquia, Dinamarca, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Malta, Holanda, Polònia, Nigèria i Somàlia. Quasi bé tots els països de l’Àfrica Oriental i nord d’Àfrica consideren la blasfèmia com un crim. Els països que penalitzen l’apostasia són: Egipte, Irak, Jordània, Kuwait, Oman, Qatar, Aràbia Saudita, Sudan, Síria, Emirats Àrabs Units, Iemen, Afganistan, Iran, Malàisia, Maldives, Pakistan, Comores, Mauritània, Nigèria i Somàlia.

La difamació contra la religió està regulada en molts països, entre ells Espanya. A Europa hi ha 36 països que penalitzen la difamació (representa el 80% dels països europeus). En aquests països més que perseguir la difamació es castiga incitar l’odi contra les religions. A l’Àsia del Pacífic hi ha 17 països, representa un 34% dels països d’aquesta zona. Al l’Orient Mig i nord d’Àfrica hi ha15 països (representa el 75% de països d’aquesta zona) que tenen legislació contra la difamació; 13 països a l’Àfrica subsahariana, això representa un 27% i 6 a Amèrica que són el 17% de països entre els quals es troben Brasil i Canadà.

Estudis previs evidencien que els governs i les societats dels països que tenen lleis en contra la blasfèmia, l’apostasia o la difamació també mostren més hostilitat vers les religions que els països que no tenen lleis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada