divendres, 5 d’octubre del 2012

Renovació creativa de la fe


La fe cristiana té sentit si es compromet en el pla de Déu. Això vol dir, una fe que pren partit per la causa de la humanitat contra tot allò que l’allunya de Déu. L’ètica de la fe impulsa al compromís moral a favor de la justícia lliberadora  de tot sofriment i opressió. La societat, en tota la seva complexitat, no sempre s’orienta en la realització d’aquest pla de Déu.

Els cristians hem de viure creativament la nostre fe per trobar els millors camins que permetin realitzar el pla de Déu en la història de la humanitat. Ser creatius vol dir estar oberts a dialogar amb altres tradicions del pensament humà que poden ajudar a purificar la fe d’aquelles adherències que han manllevat el sentit del pecat, la llibertat i la redempció.

La trobada de la fe amb aquest pensament no religiós ajuda a reinterpretar la pròpia fe i fer-la més comprensible a la societat. Això és tradueix amb noves expressions comunitàries de la fe, una nova espiritualitat, una nova comprensió del fet eclesial, una nova manera de llegir la Bíblia i la pròpia tradició cristiana. Cal fer tot això des de la perspectiva dels pobres, del que són els destinataris de les Benaurances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada