diumenge, 23 de setembre del 2012

VIII Congrès d’imams


Avui s’ha celebrat el VIII Congrès d’imams i presidents de mesquites de Catalunya. Aquesta iniciativa convocada pel Consell Islàmic de Catalunya permet reunir alguns dels dirigents religiosos de la comunitat musulmana i reflexionar sobre alguna de les qüestions que preocupen als musulmans. Aquest any el tema escollit ha estat La cohesió social i l’acció del voluntariat. L’elecció d’aquest tema ha estat motivada per l’impacte que la crisi econòmica té sobre la comunitat musulmana, majoritàriament integrada per persones que provenen de la immigració del Magreb.

Davant d’aquesta realitat l’Islam ofereix uns valors i principis que permeten ser solidaris amb les persones que pateixen els efectes de la crisi. A més de les institucions hi ha la solidaritat personal que s’activa per imperatiu religiós. L’Islam és una religió, s’ha dit, que busca dignificar l’ésser humà i té la missió de millorar la vida de les persones, ara i aquí. Al parlar de la cohesió social les persones musulmanes han de preguntar-se que han de fer per disminuir el patiment i sofriment que genera la crisi econòmica. 

El Consell Islàmic de Catalunya ha propiciat aquest encontre per tal de tenir un espai de comunicació constructiva i compromesa amb la creació d’una societat més cohesionada, caritativa i solidària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada