divendres, 7 de setembre del 2012

Els musulmans en el món


Al món hi ha 1.6 milions de musulmans. La seva unitat està basada en la creença en Alà i que Mahomma és el seu profeta, amés de tenir unes pràctiques concretes que es basen en els cinc pilars de l’Islam. A partir d’aquesta base comuna hi ha una gran diversitat originada per contexts culturals que condicionen determinades pràctiques religioses. Recentment Pew Forum on Religion and Public Life, entitat nord-americana centrada en l’estudia de les religions a nivell mundial, ha fet un ampli anàlisi sobre la situació de  l’Islam en el món.

L’estudi es basa en més de 38.000 entrevistes fetes a musulmans que representaven més de 80 contexts culturals diferents. Segons les entrevistes, està clar que els tots els musulmans s’identifiquen amb la idea de que només hi ha un sol Déu i que Mohammed és el seu profeta. Però també comparteixen acords de fe sobre altres aspectes com són la creença en els àngels, el cel, l’infern i el destí (o predestinació). Però també els musulmans entrevistats, provinents de més de 39 països i territoris, difereixen significativament en els seus nivells de compromís religiós, transparència i interpretacions d’alguns aspectes de la seva fe, així com el grau d’acceptació de les diverses sectes i grups musulmans.

Algunes de les diferències s’expressen a nivell regional. Per exemple, com a mínim vuit de cada deu musulmans entrevistats en els països de l’Àfrica sub-Sahariana, del sud-est d’Àsia i Àsia del sud manifesten que la religió és molt important en les seves vides. A l'Orient Mitjà i Àfrica del nord, més o menys sis de cada deu diuen el mateix. Als Estats Units, set de cada deu dels musulmans (69%) consideren que la religió és molt important a ells. Però la religió juga una funció menys central per alguns musulmans, particularment en aquelles nacions que havien estat sota règims comunistes. No arriba a  ni  a la meitat dels musulmans enquestats a Rússia, els Balcans i les antigues repúbliques soviètiques de l’Àsia Central els que manifesten que la religió és molt important en les seves vides. La única excepció és Turquia, on dos terços dels musulmans (67%) sí que afirmen que la religió és molt important a ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada