diumenge, 20 de maig del 2012

La moral del creixement


Sembla que els dirigents mundials pressionen perquè les autoritats econòmiques admetin que cal impulsar el creixement per sortir de la crisi. Després d’un llarg període de mesures restrictives, de retallades i contencions financeres, els decisors polítics afirmen que cal tornar a impulsar el creixement com a motor del desenvolupament econòmic. Tant de bo sigui així ja que es difícil perllongar l’actual situació per més temps.

Ara bé, ¿és el creixement la única estratègia que cal adoptar?, ¿cal fer alguna cosa més?. Avui, l’abat de Montserrat, Josep Mª Soler, en la homilia de la missa dominical ha insistit que per avançar cal adoptar una altra manera de fer. Cal humanitzar l’economia i ser més ètics en la política. Només així es podran prendre aquelles decisions que calen per ser més justos i propiciar la dignitat de la vida humana. Aquest és el camí per recuperar la confiança de la gent. El camí cap un futur esperançat necessita d’economia i de moral. Perquè la crisi actual neix de la perversió dels valors d’una societat que s’ha tornat insolidària, individualista i buida de valors sòlids sobre els quals organitzar la civilitat.

Per tot això, des de l’àmbit de la política s’haurien de crear les condicions perquè recuperar aquells valors morals que ens han de permetre créixer i treballar a favor de la justícia i de l’equitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada