divendres, 20 d’abril del 2012

La immigració en les presidencials franceses

La proximitat de les eleccions presidencials franceses ha situat en primer pla les alternatives dels candidats en relació al tema de la immigració. ¿Què diuen Sarkozy, Hollande, Mélenchon i Le Pen sobre aquest tema?. A continuació es resumeixen les seves principals propostes.

Nicolás Sarkozy, candidat d’UMP, proposa reduir, en cinc anys, a la meitat el nombre d’immigrants que entren legalment cada any a França. Condicionar al reagrupament familiar a tenir treball, habitatge digne i el compromís d’aprendre la llengua francesa. Garantir drets socials només als immigrants que portin 10 anys residint a França i haver treballat 5 anys. Reforçar la capacitat dels centres de retenció dels immigrants il·legals.

François Hollande, candidat del PSF. Decidir cada any, després d’un debat el nombre de treballadors immigrants necessaris. Controlar i defensar-se de la immigració il·legal. Decidir en 6 mesos les demandes d’asil. Regularitzar les immigrants il·legals cas per cas sobre la base de criteris objectius. Lluitar fermament contra la immigració i el treball clandestí.

Jean Mélenchon, candidat del Front de Gauche. Carta única de residència als 10 anys. Dret sense límits al reagrupament familiar. Establir una ciutadania de residència amb dret de vot i altres drets cívics i polítics. Dret de sol integral des del naixement. Dret a la nacionalitat a partir dels cinc anys de residència. Regularitzar a tots els immigrants sense papers.

Marina Le Pen, candidata del Front Nacional. Reducció del 95% d’immigrants legals anuals (de 180.000 a 10.000). Sortida de l’espai Schengen i restablir les fronteres franceses. Supressió del reagrupament familiar. Eliminar el dreta a sol. Drets socials de pensió als estrangers que hagin treballat i cotitzat durant 10 anys. Negativa a regularitzar els immigrants il·legals. Expulsió de tots els sense papers i dels estrangers condemnats penalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada