dimecres, 28 de març del 2012

Evangelització interior

En la conferència “La nova evangelització i Catalunya” l’abat de Santa maria de Montserrat, Josep Mª Soler, proposà varis elements per evangelitzar l’interior de les persones. Aquesta proposta resulta molt adient per meditar-les i practicar-les durant aquest temps de Quaresma.

En primer lloc, diu l’abat de Santa Maria de Montserrat, cal participar conscientment i activament en la vida litúrgica. Així, cal viure l’Eucaristia, els sagraments i la Litúrgia de les Hores. En segon lloc, cal interioritzar la Paraula de Déu. En tercer lloc, cal concrear pràctiques d’espiritualitat com podem ser l’adoració del Santíssim, la pregària silenciosa, la meditació, el rés del rosari, practicar el recés, etc.. En quart lloc, tenir un acompanyament espiritual.En cinquè lloc, cal oferir un testimoniatge coherent amb la vivència cristiana en tots els nivells.

En sisè lloc, viure la comunió eclesial. Cal saber compartir la vida cristiana en el si d’una comunitat i cal sentir-nos membres d’una comunitat cristiana per tal de viure la comunió fraterna. Així l’Església serà casa i escola de comunió. En setè lloc cal practicar la dimensió de caritat i de servei envers els que passen necessitat o experimenten marginació. Finalment, diu el pare abat Josep Mª Soler, els cristians han de mantenir un interès viu per una reflexió i un estudi sobre els continguts de la fe. Cal viure la fe amb raó. Aquests temes són alguns dels aspectes que es poden repensar durant aquesta setmana santa en el camí de l’evangelització interior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada