dimarts, 7 de febrer del 2012

Els cristians evangèlics a França

França, segons l’opinió d’alguns exemple d’estat laic per excel·lència, coneix un creixement espectacular dels cristians protestants evangèlics. Mentre els catòlics i els protestants tradicionals com perden pes en la societat en els darrers anys, no succeeix el mateix amb els anomenats cristians evangèlics. Aquests l’any 1970 tenien 770 centres de culte i avui passen dels 2.000. Actualment hi ha uns 460.000 evangèlics que representen el 55% dels protestants francesos. Aquest creixement, a diferència d’altres religions que poden haver crescut gràcies als processos migratoris, els evangèlics han augmentat bàsicament per les conversions.

El món del protestantisme evangèlic és un univers divers i heterogeni on coexistències denominacions protestants amb estils molt allunyats del protestantisme tradicional. El seu punt de partida és un renaixement espiritual que comporta un canvi de vida. Convençuts de que es troben en una fase expansiva, els protestants evangèlics han decidit donar un pas més i crear una nova ocupació: difusors i creadors d’esglésies. Amb aquesta activitat es vol donar un important salt en la implantació dels evangèlics a França a fi d’arribar a 6.000 llocs de culte amb una ratio d’una església per cada 10.000 habitants en trenta anys. Amb aquests números els evangèlics es situarien a una taxa de cobertura territorial similar a l’Església catòlica.

Les persones encarregades de l’extensió i implantació de les esglésies evangèliques, el missioners d’aquesta religió, reben una procés formatiu durant cinc anys. Al llarg del seu procés de preparació reben formació en matèria teològica, lideratge, gestió de grups, evangelització, parlar en públic, predicació i apologètica del cristianisme, espiritualitat, gestió del temps, tècniques de gestió i de comunicació. Aquest període de formació està finançat gràcies a que hi ha cinquanta persones que apadrinen a un missioner aportant 40 euros mensuals durant el temps que dura la seva preparació. A França, com abans altres països de l’Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica esta vivint el que pot ser un canvi d’hegemonia en el món protestant. Caldrà seguir atentament aquesta transformació del cristianisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada