dilluns, 16 de gener del 2012

Frases desentonades

En les campanyes electorals s’acostumen a dir coses que desentonen. Aquests dies per la xarxa circulen algunes de les frases dites per alguns dels candidats a la nominació republicana i altres polítics nord-americans. Són afirmacions actuals, o del passat, que es fan servir per lloar o desprestigiar a un polític. Resulta especialment sorprenent la duresa d’algunes de les desqualificacions que es fan servir per criticar companys del mateix partit per tal de guanyar la nominació a candidat a las eleccions presidencials. Les frases estan qualificades per grups temàtics.

Patriotisme

Cal recobrar l'ànima d’Estats Units, (...) l'optimisme nord-americà, que va construir aquesta gran nació, la millor del món”, assegura el favorit Mitt Romney en un vídeo de la seva campanya 2012.

"No podem deixar que la nostra angoixa temporal ens faci més petits com a nació", l'exembajador a Xina i moderat Jon Huntsman en el seu "Pla per restablir la confiança".

"El nostre país està en greu perill. Aquesta pot ser nostra última oportunitat per evitar caure en el socialisme [d'Obama]", va dir la ultraconservadora Michele Bachmann en el seu comiat de la carrera de les primàries republicanes.

El que diuen companys de partit sobre el paper, però enemics en el joc politic

"Romney diria qualsevol cosa per guanyar-se la confiança dels votants", digué el moderat Jon Huntsman en el seu “Pla per restablir la confiança?.”

“No és de fiar”, afirmà l'expresident de la Càmera de Representants Newt Gingrich sobre Mitt Romney, el candidat favorit en les primeres votacions de les primàries i per això situat avui en el punt de mira dels seus adversaris.

"L'única raó per la qual vostè no és un polític professional és que va perdre l'elecció pel Senat contra Ted Kennedy en 1994", Gingrich a Romney, que presumeix de la seva experiència com a empresari enfront de la trajectòria política de llarg recorregut dels seus adversaris.

Va canviar de rumb quan se li va pagar per canviar de rumb”, retreu un anunci de campanya de Ron Paul a Newt Gingrich. “És una qüestió d'hipocresia en sèrie”, afegeix.

És el símbol absolut d'aquest sistema corrupte [de Washington]", assegura un altre vídeo de la mateixa campanya contra el seu company de partit.

"Gingrich és un producte de Washington que va participar en els excessos d'un sistema polític trencat i polaritzat", Jon Huntsman en el seu "Pla per restablir la confiança".

Ximpleries”, va dir l'exsenador per Pennsilvània, Rick Santorum, sobre les propostes econòmiques de Romney.

Dret a les armes

Estic a favor del control de les pistoles: agafa-les amb les dues mans”, Rick Perry sobre el dret de cada individu a portar armes a EUA, segons recull ABC News.

"Defenso la llibertat essencial d'individu a tenir i portar armes [la Segona Esmena]", Mitt Romney en una entrevista amb el Washington Post.

Déu i amor en la política

“Que Déu et beneeixi”, Rick Perry a un dona amb un fill tetraplègic que ara està pensant a votar-li, segons la publicació Politico.

“Que Déu beneeixi als EU”, frase mítica empleada per tots els polítics, que fins i tot canten l'himne nacional abans d'un debat televisat en les primàries republicanes.

Necessitem més solidaritat, més famílies, més amor dels uns pels altres”, Michele Bachmann a l'inici de la seva precampanya republicana.

"Déu no va crear a aquest país perquè fos una nació de seguidors (...). Estats Units ha de conduir al món", Mitt Romney, octubre de 2011, segons AFP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada