dijous, 19 de gener del 2012

El vot religiós a les primàries republicanes de New Hampshire

Les enquestes fetes en els votants a la sortida dels punts de votació de les primàries de New Hampshire mostren que Mitt Romney fou el candidat més votat pels protestants evangèlics i també entre els votants en general. No obstant, dins del vot religiós la seva victòria és més minsa que en l’electorat republicà en general. Mitt Romney té un 39% de les preferències electorals de tots els votants republicans i Ron Paul té un 23%. Mentre que el primer recull el 31% de votants protestants evangèlics i el segon només un 21%, mentre que Romney té el 40% dels votants no protestants no evangèlics i Ron Paul el 24%.

Dels votants republicans de les primàries de New Hampshire un 22% es declaren protestants evangèlics. Entre aquests un 31% diuen haver votat a Romney, un 23% han votat per Rick Santorum i un 21% per Ron Paul . Molts pocs protestants evangèlics votaren per per Newt Gingrich, un 13% i un 9% Jon Huntsman i un 1% per Rick Perry. Els resultats de Romney han estat millors a New Hampshire que Iowa. Entre el 78% de votants republicans Nova Hampshire no protestants evangèlics un 40% han votat per Romney, un 24% per Ron Paul i un 19% per Jon Huntsman. Més allunyats estan la resta de candidats. Un 8% dels no cristians votaren per Newt Gingrich, un 6% per Rick Santorum i menys de 1% per Rick Perry. En aquest sector, Romney ha estat guanyador al igual del que passà a Iowa.

L’anàlisi dels votants per religions mostra que Romney va rebre la majoria del vot republicà catòlic. El 45% dels catòlics votaren Romney. Entre els catòlics la resta de candidats reberen el següent vots: Ron Paul un 17%, Jon Hunstman un 17%, Newt Gingrich un 11%, Rick Santorum un 8% i Rick Perry un 1% . Les preferències dels votants republicans no religiosos és una altra. Entre els no creients guanya Ron Paul, té un 47% de prereferències electorals menetre que Mitt Romney recull un 23% dels votants. La resta de candidats tenen les següents preferencies: Joan Hunstman un 21%, Newt Gingrich un 6%, Rick Santorum un 2% i Rick Perry un 1%. L’anàlisi entre els votants protestants (sumant totes les denominacions) donen els següents resultats. Mit Romney recull el 35% de les preferències dels votants republicans, Ron Paul un 20%, Jon Hunstman un 16%, Newt Gingrich un 15%, Rick Santorum un 12% i Rick Perry un 1%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada