dissabte, 29 d’octubre del 2011

Recull de pregàries personals XXII

La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.

30 octubre “Déu, salvador nostre, renova'ns; asserena't, no t'enutgis més. ¿Estaràs sempre irritat amb nosaltres i a cada generació mantindràs el rigor? “ (Sl 84,5,6)

1 novembre “Senyor, fes-nos veure el teu amor i dóna'ns la teva salvació!” (Sl 84,8)

2 novembre “ Ell és a prop per salvar els seus fidels, i la seva glòria habitarà al nostre país. La fidelitat i l'amor es trobaran, s'abraçaran la bondat i la pau; la fidelitat germinarà de la terra i la bondat guaitarà des del cel.” (Sl 84,10-12)

3 novembre “Confieu sempre en el Senyor, que és la roca eterna: (Is 26,3)

4 novembre “ El camí que assenyalen les teves decisions ens fa esperar en tu, Senyor. Anhelem únicament de proclamar el teu nom. (Is 26,8)

5 novembre
“Senyor, dóna'ns la pau; el fruit mateix del nostre treball és obra teva. (Is 26,12)

6 novembre “Senyor, Déu nostre, uns altres amos ens han dominat, però nosaltres tan sols volem proclamar el teu nom. (Is 26,13)”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada