dimecres, 27 de juliol del 2011

La mesquita de Barcelona

La gran notícia barcelonina d’aquests dies és la renovació de la celebració del congrés mundial de telefonia mòbil, el Mobile World Congress, fins l’any 2018. És una bona notícia i una prova de que quan la ciutat e Barcelona suma esforços, s’assoleixen els objectius proposats. Les gestions iniciades per l’anterior equip de govern s’han concretat amb la renovació de la confiança dels organitzadors d’aquest congrés. És esdeveniment de primer ordre. Situa Barcelona al capdavant de les iniciatives tecnològiques i aporta un benefici d’uns 220 milions d’euros. Un dels futurs atractius d’aquest esdeveniment és que pretén mobilitzar a una part de barcelonins i convertir Barcelona en la capital de la telefonia mòbil. Gràcies a la implicació dels ciutadans es busca que la ciutat sigui més amable i faciliti l’estada dels congressistes.

Però, aquesta amabilitat té encara alguns punts dèbils. Per exemple, ¿quins són els centres de culte musulmà que s’ofereixen als congressistes?, ¿Barcelona pot oferir uns llocs de culte musulmà dignes?. No crec. Més aviat no. ¿Si el congrès es fa en divendres, on aniran a pregar els congressistes musulmans?. O, tot i que no és encara el cas, però si Barcelona aspira a ser la seu estable d’aquest congrés ¿on aniran els congressistes musulmans a celebrar el ramadà de l’any 2026 o 2027 quan coincidirà amb els dies del congrés mundial?. La ciutat de Barcelona no té encara una mesquita que pugui ser el centre de referència del culte musulmà, tant pels barcelonins com pels seus visitants. La majoria de locals de culte musulmà són espais precaris. Ara és el moment, a l’inici del mandat municipal per abordar aquest tema.

Les autoritats municipals barcelonines tenen un llarga tasca per endavant i l’haurien d’aprofitar el temps. Aquest no juga a favor seu. Haurien de continuar les converses i gestions discretament iniciades fa temps per tal de concretar la construcció de la gran mesquita de Barcelona. Hi ha un camí recorregut que no es pot desaprofitar. Ara és el moment de donar els passos que porten a començar a resoldre el tema del culte musulmà a la ciutat de Barcelona. Cal donar els passos en la direcció adequada i en el ritme apropiat a fi de que les solucions proposades s’acabin per concretar. De tal manera que en breu termini sigui possible tenir la mesquita que necessiten els musulmans barcelonins i que la ciutat es mereix.

1 comentari:

  1. Et llegeixo encara des d'Austràlia. Al setembre torno per Barcelona. jaume

    ResponElimina