dimarts, 18 de gener del 2011

Filopolítica


Filopolítica és el suggerent títol del darrer llibre d’Antoni Gutiérrez Rubí, consultor en comunicació política. El llibre és un elogi apassionat de la política plena de densitat moral. Els polítics, necessiten meditar, practicar el silenci, prendre distància de l’acció i reflexionar. Per fer-ho cal separar-se de la immediatesa de la activitat política i contemplar la seves actuacions a fi de descobrir la dimensió espiritual que hi ha al darrera de les seves activitats. És així com la política esdevé una acció meditada i serena.

Per Antoni Gutiérrez Rubí la política moderna ha apartat als filòsofs, els pensadors. Sense ells, l’activitat política es redueix a acció sense tremp moral. És moment de recuperar la dimensió moral de la política per tal d’aportar un nou sentit a la política. Cal que l’acció política sigui més meditada, més espiritual i més refiada i confiada amb les aportacions dels pensadors.

La meditació ajuda a evitar que l’activitat política empresoni a les persones. Gràcies als moments de meditació els polítics descobreixen la densitat humana present en el seu treball. L’espiritualitat ajuda a revitalitzar la moral i l’ètica pública. La vida interior és el camí per incorporar valors i principis que actuïn de referents reguladors, o pedres de contrast, al comportaments dels polítics. La filosofia i el pensament han d’establir una aliança estable per recuperar el sentit moral de la política. La filosofia ha d’ajudar a que els polítics puguin explicar, intuir, resoldre i comprendre les necessitats i esperances de les persones. Gràcies a la filosofia el polític pot relativitzar la tècnica política i aportar reflexió crítica a la mateixa realitat. La política, afirma Antoni Gutiérrez Rubí necessita incorporar idees i valors de la ma dels pensadors. Aquest llibre és una bona aportació per retrobar el gust per la política.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada