dijous, 11 de novembre del 2010

Irak, una Església catòlica de màrtirs

Fa uns anys, quan el món estava dividit en blocs aparegué l’expressió “església del silenci” per referir-se als catòlics dels països comunistes. Per sort, aquells temps han passat i amb ells s’han anat les pressions contra l’Església catòlica en alguns països. Però, la situació no ha canviat en aquells països on existeix una forta islamització i el cristianisme és minoritari. En aquests indrets la comunitat catòlica ha passat a ser un dels objectius estratègic del terrorisme, especialment d’Al Qaeda i les seves franquícies. Aquests grups estan perseguint durament als cristians a l’Irak. Deu dies després de l’atemptat suïcida de Bagdad a una església catòlica on moriren 44 fidels i dos capellans un nou atemptat a provocat 6 morts i 33 ferits.

L’Església catòlica en alguns països islàmics no només està en sotmesa a la invisibilitat sinó que és una comunitat de màrtirs. Els catòlics són atacats perquè són creients. L’agressivitat del radicalisme islàmic contrasta amb la voluntat dialogant de moltes autoritats polítiques de països de tradició musulmana. També l’Església catòlica està avançant molt en el seu encontre amb l’Islam. El Papa Benet XVI ha impulsat diverses iniciatives per obrir ponts de diàleg. Dóna la impressió de que Al-Qaeda vol establir una agenda del terror per frenar els ferms progressos obtinguts en el diàleg entre els creients cristians i musulmans. Cal seguir amb aquestes iniciatives de diàleg i reforçar-les, especialment a Europa on l’encontre entre les dues religions es pot fer sota uns paràmetres culturals que afavoreixen el respecte i la comprensió.

1 comentari:

  1. No se pas si aixo surtira be... les mases q no tenen cap opinio son molt facils de capgirar i en aquests països musulmans....dient q el Papa vol acavar amb l'islam !! ja n'hi ha prou!! No seria mès interesant desde el vatica promoure q fosin democratics ( ja se q a les grans potencies no els interesa)pero el Papa podria ser un gran motor , llavors ja mantindrien el dialeg, primer una millor vida, despres es mes facil entendre les coses.

    ResponElimina