dissabte, 15 de maig del 2010

Hinduisme XVII - Vishwa Nirmala Dharma


Sahaja Yoga International o Vishwa Nirmala Dharma és una escola de ioga que busca despertar, conèixer i desenvolupar la consciència de les persones a partir de l’exerci de l’auto-realització (Kundalini). Aquesta escola fou fundada per Nirmala Srivastava (1923), coneguda como Shri Mataji Nirmala Devi o Shri Mataji Nirmala Srivastava o Mare com l’anomenen alguns seguidors, a l’any 1970 per combatre les falses espiritualitats proclamades per alguns gurus. Com moltes persones del seu temps Shri Mataji s’implicà en els moviments independentistes de l’Índia.

Aquesta escola de ioga ha tingut molta projecció internacional per la forta personalitat de la seva fundadora. Shri Mataji ha estat declarada personalitat de l’any pel govern italià i missatgera de la pau per l’Assemblea de les Nacions Unides. El govern xinés convidà a Shri Mataji ha pronunciar la conferència inaugural de la Conferència Internacional de la dona celebrada a Beijing

El shaja ioga preten elevar la persona a un estatus diví en el qual els sentits es dissolen per assolir una estat d’expressió divina. La realització de l’ésser es dóna quan es desperta l’anomenada Kundalini, que és una energia interior latent. Aquesta energia equilibra els aspectes físics, mentals, emocionals i espirituals de les persones donant pau i goig. Shri Mataji incorpora en les seves tècniques de ioga la meditació sahaja, de llarga tradició a la Índia, per tal d’assolir i mantenir aquest estat de pau i joia en la vida quotidiana i transmetre aquesta experiència a altres persones.

A la base d’aquesta escola hi ha la consideració de que en cada ésser humà hi ha una xarxa de nervis i òrgans sensors que interpreten el món exterior. Al mateix temps, dins de cada persona hi ha un sistema subtil de canals (nadis) i set centres d’energia (xacres) que cuiden la dimensió física, intel·lectual, emocional i esperitual de l’individu. Quan l’energia Kundalini, que es troba adormida en la base de l’espina dorsal, es desperta, puja per la columna eliminants les ressitències que puguin haver-hi en cada un dels xacres. Aquest fet allibera a la persona dels seus problemes físics, emocionals i mentals, i li proporciona un equilibri interior i exterior. Un dels signes definidors de Shri Mataji era la seva capacitat de fer cerimònies massives de meditació i alliberament del Kundalini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada