dimecres, 12 de maig del 2010

Confio en Benet XVI

En diverses ocasions, he escrit sobre el pontificat de Benet XVI. Sempre he expressat la meva consideració i respecte per Joseph Ratzinger. Fins i tot, algunes persones, aquelles que critiquen quasi tot des de l’anonimat, han dubtat de la meva sinceritat en defensar el Papa. Sóc franc, confio en Benet XVI. Les seves declaracions d’ahir en el vol cap a Lisboa confirmen la meva confiança. Les paraules del Papa són admirables. Ahir, Joseph Ratzinger defensà, en contra dels que pensen el contrari, que l’Església Catòlica és una societat imperfecta, plena de pecats i pecadors. Per això, diu el Papa, cal implorar perdó i oferir justícia. Reconeixent que el perdó no substitueix la justícia.


Sembla que Benet XVI impulsa decididament el procés de purificació interna de l’Església Catòlica. Després de molts anys de domini curial, basat en l’ocultació, opacitat i engany, Joseph Ratzinger ha enviat prous senyals de que cal fer net d’aquesta situació. Com ja vaig escriure en una altra ocasió, Josep Ratzinger quan assumeix el papat té clar que l’Església es troba plena de corrupcions i escàndols. Així ho explicita en les seves meditacions dels viacrucis de la Setmana Santa romana quan substitueix a un Joan Pau II moribund. Un dels eixos centrals del pontificat de Benet XVI ha estat recuperar la centralitat evangèlica de l’Església catòlica basada en la Paraula. Però el camí estava ple d’obstacles. Perquè, tal com ha dit a Lisboa, el que més li remou la consciència és que l’Església té l’enemic a dins “la persecució no ve de fora”. Això, per Benet XVI, és “aterrador”.


Per entendre la complexa situació en que es troba Benet XVI recomano la lectura de l’article “El gladiador solitario” de Miguel Mora publicat avui a El País. Confio en Benet XVI per renovar l’Església, perquè cal expulsar de nou els mercaders que han convertit en temple en un centre d’influències, corrupcions, vicis i desatenció als pobres, les vídues i als orfes. Per avançar en aquest camí cal confiar en el guiatge de Papa Benet XVI. Els paranys de la nomenklatura eclesial són immensos, són molts anys d’experiència per mantenir-se en el poder. Cal seguir confiant en l’autoritat de Benet XVI convençut de que la força l’esperança i de la raó permetran vèncer tots els obstacles.

1 comentari:

  1. Amen, Així sigui,

    La sinceritat del Papa en la lluita contra la corrupció és palès.
    Fins i tot el defensor del lector de El País d'aquesta setmana reconeix que en alguns titulars s'han exagerat les coses.

    jaume

    ResponElimina