divendres, 26 de juny del 2009

La caverna ataca a Teresa Forcades

La caverna catòlica integrista ataca de nou. Ara li ha tocat a Teresa Forcades. L’atac és per les respostes d’aquesta monja benedictina, teòloga i metgessa, del monestir de Sant Benet de Montserrat a l’entrevista del programa de TV3 “Singulars”. De nou, l’integrisme catòlic tradicionalista crida a files contra el que consideren un atac a la moral de l’Església. Sense atendre als arguments exposats per Teresa Forcades el front espanyol tradicionalista (FET) organitza una ofensiva en tota regla. L’objectiu és el mateix de sempre: condemnar i desestabilitzar a l’Església catalana. Novament es pot establir un eix que permet a les FET organitzar la seva jansenista ofensiva nacional salvadora (JONS) a través de l’eix Germinans Germinabit – Luis Fernando Pérez Bustamante – Francisco José Fernández de la Cigoña. Eix contrari a l’Església catalana conciliar i que, dia darrera dia, ataquen al cardenal Lluís Martínez Sistach, malfien dels altres bisbes catalans, fustiguen a l’Antoni Matabosch, escarnien a Josep Maria Turull i ara apunten a Teresa Foracades i, indirectament a la mare abadessa de Sant Benet de Montserrat. Són gent dolenta aquests de la FET amb les seves JONS.

Els cavernícoles de l’espanyolisme caspós i tradicionalista no responen a raons, només odien. Ataquen des de la seva ira a tot allò que es mou a Catalunya per tenir una Església catòlica romana oberta, dialogant amb la societat contemporània. Església que es mostra fidel al Concili Vaticà II i al Concili Provincial Tarraconense. Aquest eix de l’odi, maquinen tot el mal que poden fer i usen la maledicència i l’escarni per escampar dubtes i sembrar confusions. Ara, a través del seu atac a Teresa Forcades, volen implicar el bon bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés. Jo ho intentaren mesos enrere en ocasió d’un Power Point de la germana Regina Goberna, monja també del monestir de Sant Benet de Montserrat. Fracassaren en la seva estratègia. El bisbe Agustí Cortés estigué al costat en tot moment de l’abadessa de Sant Benet de Montserrat. Ara, la caverna, torna amb la mateixa estratègia. Tornaran a fracassar perquè el que pretenen està lluny del guiatge pastoral del bisbe Agustí.

Teresa Forcades no està sola. Les seves opinions són pròpies d’una persona lliure i coherent amb el pensament de molts catòlics. Per sort dels catòlics catalans la nostre església està oberta al diàleg de la fe amb la raó. Amb totes les ambivalències que a voltes porta aquest diàleg. Però es parla, s’escolta i s’estableixen els ponts de comprensió que calguin. Mai es condemna a ningú pel que pensa. Això, per sort de tots, fa molts anys que no es fa. Que ens duri molts anys.

2 comentaris:

  1. Els de la FET i de les JONS (molt bones les sigles) i els vigilants amatents de l'ortodoxia católica aquests dies tindran feina ja que trobar gent que pensa autònomament "les pone a cien" (i no cal dir si a sobre és una dona i una monja contemplativa, "too much for the body")a segons quines menes de persones.

    I l'ambient s'anirà escalfant fisn que trobin una altra persona o declaració que els encengui més i apa som-hi que no ha estat res.

    Una altra bèstia negra per als vigilants de l'ortòxia catòlica va publicar ahir a "El Pais" l'article que podeu trobar al següent enllaç.

    http://www.elpais.com/articulo/opinion/Proponer/imponer/cuestionar/condenar/elpepuopi/20090626elpepiopi_12/Tes

    El jesuíta és una altra persona que pensa autònomament, però ja sabem que sempre hi haurà gent que necessita posicionaments viscerals i consignes ben simples i ben dualistes de l'estil "pro choice" o "pro life", o blanc o negre, i així es va escrivint la història.

    Per tant millor prendre'ns-ho amb calma perquè vénen temps que aquest sí que serà el nostre pa de cada dia, dit òbviament sense cap ànim de ser irreverent.

    ResponElimina
  2. Aseguran en sus blogs que han enviado una denuncia a Roma, al cardenal Rodé, Prefecto de la Congregación para los Institutos de Vida Consagrada y las Sociedades de Vida Apostólica. Si en el Vaticano deciden actuar, lo que haga el obispo de Sant Feliú será lo de menos. El hecho de que Teresa sea catalana no tiene nada que ver con su actitud. Habrían hecho lo mismo si fuera de Albacete.

    ResponElimina