dijous, 23 d’abril del 2009

Caritat política per Sant Jordi

Avui, dia de Sant Jordi al Palau de la Generalitat ha tingut lloc la missa en honor al Patró de Catalunya amb l’assistència del Molt Honorable President de la Generallitat, José Montilla, i els consellers Joaquim Nadal, Antoni Castells, Josep Huget i la consellera Marina Geli. També hi havia representants de la majoria de partits polítics catalans i de les màximes institucions civils i militars.

L’arquebisbe de Barcelona, cardenal Lluís Martinez Sistach, ha recordat que ara fa 553 anys s’instituí a Catalunya el patronatge de Sant Jordi. Des de llavors Catalunya ha estat un país de marca i de pas. Llavors, com avui, Catalunya ha integrat persones que provenen d’altres cultures i tradicions. La comunitat catalana té la seva cultura i tradició construïda sempre com a suma d’aportacions.

És temps d’integració i diàleg per construir un país que sap acollir i incorporar dins de la seva cultura particular les aportacions fetes des de la diversitat cultural present a la societat. Cal dialogar i parlar molt des del reconeixement de la identitat pròpia amatents de sumar les noves visions. Sense perdre, digué el cardenal, els elements que donen sentit a la pertinència a la societat catalana. Perquè dialogar no és diluir, sinó afirmar una pertinència comuna des de diferents identitats.

El cardenal a demanat respecte i dignificació de l’activitat política. Ha recordat la necessitat del bon govern de la societat i que aquest paper correspon als polítics. Ja que, de la mateixa manera que hi ha una caritat que s’exerceix des de l’àmbit eclesial i pastoral, la caritat té també una projecció en el camp de la política. Els polítics, des de l’autonomia que li és pròpia, són els executors de la caritat política. La qual ha de perseguir, bàsicament, fer justícia i crear condicions per que tothom visqui amb llibertat i igualtat. Tal com recorda la doctrina social de l’Església. És així com la política ajuda a humanitzar la societat.

Al final de la missa el Molt Honorable President de la Generalitat, José Montilla a acompanyat a l’arquebisbe de Barcelona, cardenal Lluís Martínez Sistach, ha la tradicional benedicció de les roses del patí d’armes del Palau de la Generalitat. Ha estat un acte sobri i propi de com a Catalunya es donen les relaciones normalitzades entre l’àmbit polític i eclesial. Després, en el Palau de Pedralbes, on es feia la recepció institucional, el President Montilla ha coincidit amb els diferents representants de les altres confessions religioses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada