dimecres, 11 de març del 2009

La immigració aporta nous emprenedors

A l’exposició “Barcelona connectada, ciutadans transnacionals” s’exposa com la recent immigració ha aportat nous emprenedors. Les iniciatives comercials de molts immigrants ha canviat la fisonomia de molts carrers de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. Això ha estat possible pel treball dur i constant de molts immigrants. Ells han esdevingut nous emprenedors d’activitats comercials que han revitalitzar el comerç de molts barris o han aportat nous negocis. El dinamisme d’aquestes iniciatives ha afavorit l’aparició de noves àrees i eixos de nova centralitat comercial.

El 7% dels empresaris individuals de l’any 2008 són immigrants. Són persones que han promogut microempreses o treballen com autònoms. Tiren endavant els seus projectes perquè combinen un gran esforç i el domini de les xarxes d’intercanvi internacionals.n Moltes de les activitats comercials o industrials impulsades pels immigrants es basen en canals d’intercanvi transnacional aprofitant les seves pròpies de distribució. La immigració ha consolidat un perfil d’emprenedor cosmopolita i connectat amb la globalització..

Per les característiques pròpies d’aquestes empreses són flexibles i fàcilment adaptables als canvis dels mercats. Això els permet estar en bones condicions per convertir amenaces en oportunitats. Aquests nous emprenedors són una part dels nous agents econòmics de Barcelona i els municipis del seu entorn. No són pocs els immigrants que pel seu esforç en l’activitat mercantil s’han convertit en nous agents econòmics de les ciutats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada