dijous, 12 de març del 2009

Crida de la Comunitat de Fe Bahà'í

La Comunitat Internacional Bahà’í ha facilitat una informació preocupant sobre el desenvolupament dels esdeveniments relacionats amb set (cinc homes i dues dones) dels creients de la Fe Bahà’í, la religió no islàmica més nombrosa a l’Iran, empresonats pel govern iranià. Aquestes persones han estat acusats "d’espionatge a favor de l’estat d’Israel, insult a les sagrades autoritats religioses i propaganda contra la República Islàmica" així com que "el cas s’enviaria properament amb una petició processal a la Cort de Justícia Revolucionària". Es considera que aquesta informació és fiable perque ha estat publicada per una agència de notícies de solvència contrastada i que cita a un representant governamental oficial.

L’advocada Shirin Ebadi, Premi Nobel de la Pau, juntament amb el seu gabinet, s'ha fet càrrec de la defensa dels set empresonats, però el govern li ha denegat l’accés als dossiers del cas i ella ha estat assetjada, intimidada i amenaçada des que es va fer càrrec d’aquest cas. Donades les condicions actuals i la falta de garanties processals, la Comunitat Internacional Bahà’í ha demanat l’àmplia difusió de l’estat de la qüestió i presència durant el judici, en condició d’observadors, de representants d’organitzacions internacionals.

Des del moment del seu empresonament se’ls ha denegat l’assistència d’advocats i només han mantingut contactes breus amb els seus familiars. La Comunitat Internacional Bahà’í desmenteix categòricament les acusacions contra els bahà’ís detinguts arbitràriament i, clarifica que els càrrecs formulats contra els bahà’ís empresonats són falsos. Totes les associacions de la minoria bahà’í han estat prohibides des de fa 30 anys, des de la instauració de la revolució islàmica. Els bahaà’í demanen la solidaritat internacional. En aquest sentit és important la declaració 6567/09, en nom de la Presidència del Consell de la Unió Europea. Tot i aquesta situació, els bahà'í reafirmen l'ideari pacifista i universalista, i renuncien a qualsevol forma de violència. i, tot i aquesta situació, reafirmen l'ideari pacifista i universalista, i renuncien a qualsevol forma de violència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada