diumenge, 22 de febrer del 2009

Berlusconi inventa el Somatén i es carrega l’Estat de Dret

Berlusconi dinamita l’estat de dret inventant el Somatén a la italiana mentre la sinistra està de vacances. Es cert que cal avançar cap una democràcia participativa i deliberativa (democracia 2.0), però l’exercici de l’autoritat no és pot delegar ni fer-lo participatiu. L’autoritat pública, junt als controls del poder judicial, és la defensa que tenim els ciutadans davant dels abusos del poder. Berlusconi no ho entén així. La idea del Somatén ha estat la ràpida resposta de Berlusconi a la indignació popular després d’un episodi de violència sexual protagonitzat per immigrants.

Molt haurien de canviar les coses perquè aquestes patrulles cíviques no anessin a la cacera de l’immigrant. Així ho pensen també des del Vaticà. El secretari del pontifici consell per la immigració ha criticat el decret llei de Berlusconi. L’ús del decret llei com a instrument de govern demostra el menyspreu que té “il Cavallieri” pel joc democràtic. Ell no ho dissimula quan justifica un nou ús del decret llei: “el temps en que el Parlament italià aprova les lleis està a la vista de tothom”.

Que es pot esperar de Berlusconi, un fatxenda de tres al quarto, ric i manipulador de l’opinió pública o de la justícia, especialment si això li permet quedar incòlume de les sospites judicials que envolten el seu patrimoni. Si algú vol entendre les connivències del poder polític italià amb la cara oculta de la magistratura i els poders opacs de l’estat que vagi a veure Il Divo. S’entén tot.

1 comentari:

  1. A mi em cau bé en Berlusconi a pesar de ser un home molt ric. Però a vegades t'adones que els rics també son intel·ligents. Em penso que el "somatén" l'haurèm de tornar a instaurar perque les forces de policia no donen l'abast i augmentar els efectius faria pujar molt el pressupost. Ademés ara com que tindrèm molts parats, perquè no s'estiguin tumbats a la bartola valdria més que fèssin de somatén.

    ResponElimina