dijous, 15 de gener del 2009

L’Església Catalana continua sota sospita

Francisco José Fernandez de la Cigoña



Els sectors ultra conservadors del catolicisme espanyol no han canviat el seu registre mental en relació a l'Església Catalana. Per ells l’Església Catalana està sota sospita . No se sap massa de què, però hi ha una senyor, Francisco José Fernández de la Cigoña, que a través del seu blog, que segons ell ha estat visitat en dos anys per més de set milions de persones, dóna certificats de catolicitat i l’Església Catalana no passa la prova. Des d’aquest blog s’ataca un dia si i l’altre també a l’Església Catalana amb la més pura grolleria. Sense cap respecte eclesial i amor cristià parla del cardenal Lluís Martínez Sistach com a Nostach. I això un dia darrera l’altra. Per cert, Jiménez Losantos des de la COPE també utilitza aquesta expressió per referir-se a l’arquebisbe cardenal de Barcelona

Per saber qui és Francisco José Fernández de la Cigoña una mostra. Aquest senyor no dubte en afirmar que el blog Germinans Germinabit viene haciendo un servicio impagable a la Iglesia en Cataluña y, por tanto, en España” o “son escasísimos los espacios de internet con los que me siento más identificado”. Doncs bé, Fernández de la Cigoña es troba desconcertat per les decisions preses pels nous bisbes catalans. En concret, critica durament al bisbe de Girona Francesc Pardo pel recent nomenament del Consell Episcopal de la diòcesi. Com que alguns noms no han agradat al senyor Fernández de la Cigoña afirma que “tras el paso de Pardo no va a quedar nada del catolicismo en Gerona. Si estaba ya en la agonía para rematarlo, el abrazo del oso. Del oso pardo. Una especie en vías de extinción pero que todavía hará daño en Gerona”. Opinió que contrasta amb la que expressava el mes d’octubre passat quan deia, al referir-se al bisbe Pardo, “se aprecian signos de primavera”. Per Fernández de la Cigoña a Girona s’ha acabat la primavera.

Prèviament ja havia fustigat al nou bibe de Lleida, Joan Piris, amb un titular insultantal per una decisió que afectava a unes obres d’art del Consorci del Museu Diocesà: “Pues, a enterarse, monseñor Piris, ¿o es usted el pito del sereno?”. Per dedicar-li després la següent pulla: “Muy mal, señor obispo, si no se entera de lo que pasa en su obispado y sobre un asunto que es una gravísima herida en la eclesialidad de los obispos de Lérida. ¿O es que es usted el coño de la Bernarda?”. ¿Quins insults escriurà Fernández de la Cigoña quan algú li digui que el bisbe Joan Piris ha fet un sondeig entre sacerdots i laics per renovar la cúria eclesial?

3 comentaris:

  1. Jo crec que aquest senyor Fernández de la Cigoña seria un digne exemple per incloure en aquell llibre que el difunt Luis Carandell va escriure amb el títol "Celtiberia Show".

    El problema és que potser hi ha gent que se'l pren seriosament, i aleshores sí que pot ser una mica preocupant, sobretot si hom pensa que aquest bon senyor es dedica a repartir certiicats de presumpta catolicitat, òbviament que sempre dins del més pur, ranci i tronat espanyolisme de pandereta i castanyola.

    ResponElimina
  2. La prova es que a l'autor d'aquest blog li agrada el Cigonya ja que el te vinculat al lateral i jo també el tinc en preferits, si realment el Cigonya fos tan maleducat no li fariem propaganda en els blogs. Altra cosa es el seu estil, un estil similar al de Losantos, però això ja ens portaria a un anal·lisi massa llarc. De moment en Cigonya es un gran informador perque podem fer de tafaners del que passa entre sotanes.

    ResponElimina
  3. Per a Silveri.

    De debò has clicat sobre l'etiqueta "Fernández de la Cigoña"?

    L'únic que s'obre si ho fas és aquest mateix comentari ja que el que hi ha a la dreta són "etiquetes" del propi blog i no pas vincles a altres blogs.

    A reveure.

    ResponElimina